Stavanger Havn – et vell av attraktive terminaler

Stavanger Havn ligger i det sørvestlige Norge. Denne havnen har mange forskjellige aktiviteter. Det betyr at det også er mange forskjellige terminaler som tar seg av disse ulike aktivitetene.

Stavanger Havn er blant annet kjent for å være en særdeles attraktiv cruisehavn. Dessuten har Stavanger Havn også mye å gjøre med diverse former for godshåndtering. Kompetanseområdene favner derfor bredt i denne norske havnen.

Her på siden tar vi deg tettere på noen av disse forskjellige terminalene som havnen kan tilby. Les mer om de mange mulighetene i Stavanger Havn her.

Terminaler ved Risavika – offshoreterminal og fergeterminal

Stavanger Havn er delt inn i flere forskjellige områder med spesialiserte terminaler til hvert område. Vi starter med å kikke nærmere på Risavika. Her finner du både en offshoreterminal og en fergeterminal.

Offshoreterminalen har oppgaven med å håndtere det gods som kommer fra de mange offshoreinstallasjonene i området. Det betyr at terminalen har veldig mye å gjøre med olje og gass.

Fergeterminalen håndterer fergetrafikk til både inn- og utland. Det er derfor også en del trafikk her. Rutene går blant annet til Bergen og Hirtshals i Danmark.

Mekjavik – terminal til de store fraktskipene

Mekjavik har en terminal som henvender seg spesielt til de større skipene og mer industrielle modellene. Det betyr at det er laget en spesiell terminal som kan håndtere nettopp denne typen fraktskip.

Terminalen kjennetegnes ved at det er relativt dypt vann. Noen steder er det en dybde på opptil 20 meter. I tillegg er det sørget for en ganske lang dokk som består av to kaier på til sammen nesten 500 meter. Denne terminalen, med sitt areal på hele 34 hektar, byr på et vell av forskjellige muligheter.

Stavanger – kjent for sin cruiseterminal

Ser vi nærmere på terminalen som er plassert i Stavanger, er det her vi finner cruise- og venteterminalen. Det spesielle ved denne terminalen er at de er plassert rett ved de mange severdighetene i byen. Det er noe som gjør Stavanger Havn til en ytterst attraktiv plass for cruiseskip og passasjerer.

Terminalen i Stavanger har plass til flere cruiseskip om gangen. I tillegg er det gode muligheter for å legge til land med cruiseskip, store som mindre.

På bildet nedenfor kan man se et eksempel på hvordan flere cruiseskip på forskjellige størrelser har lagt til ved Stavanger Havn. Dessuten er det også tydelig å se at avstanden til byen og de mange fasilitetene er veldig kort.

Stavanger havn

Oversikt over cruisehavnen i Stavanger havn. Kilde: Stavangerhavn.no

Prosjektområder for bedrifter nær havnen

Stavanger Havn strekker seg utover et stort område. Dette skyldes at man ser mer på det som en region for Stavanger Havn. I tillegg til å inneholde alle de forskjellige områdene med terminaler, er det også områder til større prosjekter nær Stavanger Havn.

Disse prosjektområdene er attraktive for bedrifter som ønsker å være i nærheten av havnen for å frakte gods til og fra bedriften via sjøveien. I Stavanger Havn finner vi to forskjellige prosjektområder, og disse er plassert i Forsand og Hillevåg. Det er derfor gode muligheter til å finne et relevant prosjektområde til en virksomhet.